Filed Under (Nieuws Frankrijk) By Sjors op 11:21

En weer is er een nieuw cycloteam geboren. Met ingang van 2009 zal er een nieuw team in vooral de Franse cyclo’s te zien zijn. De kopman van Team Bianchi, bestaand uit ongeveer een twintigtal teamleden, zal de ex-prof Eric Leblacher zijn. De in 2006 bij de profs gestopte wielrenner (ex-winnaar van etappe in Ster van Besseges) zal in komend seizoen een 10-tal doelen stellen. Met als piekmoment het eerste weekend van juli. Het weekend met 2 cyclo’s op zijn programma: La Marmotte en La Serre Che Luc Alphand.

Dat La Marmotte hoog op zijn verlanglijstje staat moge duidelijk zijn. « Gagner La Marmotte, celle-ci me fait rêver… ». Een ex-prof die droomt van het winnen van La Marmotte, een mooie uitspraak, om de criticasters van cylo’s (‘het zijn maar tochtjes’) nog maar eens demond te snoeren…

Eric Leblacher, tot en met 2006 rijdend voor La Francaise des Jeux. Hij reed ook voor Credit Agricole.

Leblacher komt van ver. Begin dit jaar raakte hij zwaar geblesseerd. Inmiddels 2 operaties verder en nog eentje te gaan is hij op de weg terug. Zijn eerder zwaar gehavende been (gecompliceerde open beenbeuk; opgelopen tijdens een koers) is nu terug op 80%.Naast Team Velo101 is Team Bianchi het 2e volwaardige cycloteam in Frankrijk. Naast de vele mannnen die in allerlei leeftijdsklassen hun beste beentje voor gaan zetten, zullen ook 3 vrouwen strijden om de podiumplaatsen en klassementen.

http://wielerplaza.blogspot.com/2008/12/nieuw-cycloteam-team-bianchi.html

Wielerplaza.nl (2008-12-29)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *